Φασουλονταβάς

20140126_131906

20140126_131854

Υλικά:
1 συσκευασία φασόλια γίγαντες
2 φύλλα δάφνης
2-3 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι κόκκινο
2 πρέζες μπαχάρι
2-3 κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες
2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες και 2 σε φέτες λεπτές σχετικά
1-2 πρέζες ζάχαρη για τη ντομάτα
ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι ή κατα βούληση

Εκτέλεση:
Αφήνω τα φασόλια να μουλιάσουν σκεπασμένα με νερό για 10 ώρες ή εναλλακτικά τα βράζω 2 ώρες τουλάχιστον και μετά τα βάζω στο φούρνο με όλα τα υλικά και νερό για να φουσκώσουν και να μαλακώσουν(2 ποτήρια) και αν χρειαστεί προσθέτω κατα τη διάρκεια του ψησίματος. 1-2 ώρες σε προθερμασμένο φούρνο σε εντιστάσεις πάνω κάτω στους 200 βαθμούς Κελσίου ή μέχρι να μαραθούν οι ντομάτες και τα κρεμμύδια ροδέλες από πάνω και μαλακώσουν τα φασόλια.
Καλή σας όρεξη!