Τυροπιτάκια κουρού

image
image
image

Συνταγή:
(για τη ζύμη)
500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κεσεδάκι γιαούρτι με πέτσα
1 κεσεδάκι γιαουρτιού ως μετρητή εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ(περίπου 3 κ.γλ.)
1 πρέζα αλάτι

(για τη γέμιση)
250 γραμ. τυρί φέτα
200 γραμ. οποιοδήποτε ανάλατο λευκό τυρί
1 πρέζα πιπέρι
1 αυγό

Χρησιμοποιώ ειδικό κόφτη για τυποπιτάκια κουρού ή αλλίως κόβω την ανοιγμένη ζύμη με το στόμιο ενός ποτηριού και κλείνω τις άκρες με ένα πιρούνι. Δεν προσθέτω πολλή γέμιση,διότι ξεχειλίζει στο ψήσιμο.
Ψήνω σε λαδωμένο ταψί και σε προθερμασμένο φούρνο στε μεσαία σχάρα στους 200 βαθμούς κελσίου σε αντιστάσεις πάνω κάτω για 20′ περίπου,ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου μας και το μέγεθος που κάναμε το πιτάκι μας ή μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!