Ρυζόγαλο

image

Βράζω σε ανοξείδωτο κατσαρολάκι 1,5 ποτήρι γάλα πλήρες ή ελαφρύ και ρύζι 1 φλυτζανάκι μικρό του ελληνικού,που έχουμε προβράσει για 10 λεπτά , ζάχαρη 3 κ. σ. , ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει το γάλα στον πάτο του σκεύους και αν δεν πήξει μετά και το σημείο βρασμού του γάλατος, σε ένα μικρό ποτηράκι ανακατεύω 1 γεμάτη κ. γλ. κορν φλάουερ με λίγο ζεστό γάλα από το μείγμα μας και όταν διαλυθεί το κορν φλάουερ, ρίχνω το περιεχόμενο στο κατσαρολάκι και συνεχίζω να ανακατεύω. Ρίχνω στο τέλος μία βανίλια και ανακατεύω ξανά και απομακρύνω από τη φωτιά.

Αφήνουμε να κρυώσει σε πυρίμαχα μπολάκια και προσθέτω κανέλα από πάνω.

Καλή σας όρεξη!