Συκωτάκι στο τηγάνι

Ως γνωστόν κύρια πηγή σιδήρου για τη διατροφή μας είναι το μοσχαρίσιο κρέας, έτσι λοιπόν μια που είδα στη βιτρίνα του χασάπη μας φρέσκο συκωτάκι λέω γιατί όχι, μαζί με τα υπόλοιπα ας πάρω και αυτό. Εννοείται το συκώτι το μαγειρεύουμε όσο πιο φρέσκο είναι, δεν το κρατάμε στο ψυγείο για αποθήκευση.

Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι αφού έχουμε βάλει εξαιρετικά παρθένο βιολογικό αγουρέλαιο τηγανίζουμε το συκωτάκι μας σε μέτρια θερμοκρασία και από τις 2 πλευρές του με κλειστό καπάκι, γιατί έχει την τάση το συγκεκριμένο κρέας να πιτσιλάει πολύ. Θέλει περίπου 10 λεπτά από τη μία και άλλα 5 από την άλλη, βέβαια ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται και από το πάχος του κομματιού και τη θερμοκρασία ψησίματος. Μπορείτε να του κάνετε μια τομή και να ελέγξετε το χρώμα του από μέσα να έχει φύγει το κόκκινο, προσωπικά έτσι το προτιμώ, καλοψημένο. Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν είναι έτοιμο και το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί μέσα στο τηγάνι. Το περιχύνουμε με φρέσκο χυμό λεμονιού και το συνοδεύουμε με μουστάρδα και φρέσκια σαλάτα εποχής.

Καλή σας όρεξη!