πίτα+πιτάκια

image
image
image
image
image
image
image

Συνταγή για τη ζύμη:
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις(1/2 κιλό για 1 κιλό σπανάκι), λίγο ελαιόλαδο, νερό τόσο ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας, 1 πρέζα αλάτι. Το ζυμάρι το αφήνουμε να φουσκώσει σε κλειστό λεκανάκι για μισή ώρα τουλάχιστον.
Για τη γέμιση:
1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο,1 μεγάλο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, τυρί φέτα, 1 αυγό.
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμενο κρεμμύδι σε ένα κατσαρολάκι με το ελαιόλαδο και κατόπιν αλατοπιπερώνουμε και μετά ρίχνουμε μέσα το κατεψυγμένο σπανάκι και ανακατευούμε ελαφριά ώσπου να ξεπαγώσει και αν πρόκειται για φρέσκο σπανάκι, αφού το πλύνουμε,το ζεματάμε για λιγα λεπτά, ώσπου να ανακατευτεί με το κρεμμύδι. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα χοντροκομμένη τη φέτα και το αυγό χτυπημένο για 1 λεπτό στο χέρι, πιπέρι κατά βούληση και ανακατέβω όλα τα υλικά.

Ανοίγουμε το ζυμάρι σε με τον πλάστη απλώνοντας αλεύρι πάνω κάτω ώστε να μην τρυπάει στο άνοιγμα και να ανοίγει με ευκολία. Κόβω σε πλατιές λωρίδες και κατόπιν βάζω την κρύα γέμιση μέσα και τυλίγω σε φακελάκια.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 220 βαθμούς σε λαδωμένο ταψί για μισή ώρα ώσπου το ζυμάρι να ροδίσει από πάνω και να φαίνεται ψημένο και το κάτω μέρος,δηλ να μην είναι άσπρο αλλά με ελαφρύ χρώμα.

Καλή σας όρεξη!