ελαφριά κρέμα κακάο

200 γραμ. κρέμα μαγειρικής με γάλα καρύδας

4 κ. κορν φλάουρ

2 κ.σ. κακάο σκόνη

μία κούπα γάλα πλήρες

4 κ.σ. ζάχαρη καφέ

Ανακατεύω σε μία κούπα το κορν φλάουρ, λίγη κρέμα καρύδας και λίγο από το γάλα μέχρι να διαλυθεί τελείως το κορν φλάουερ

Σε μια κατσαρολίτσα, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, ζεσταίνω το υπόλοιπο από την  κρέμα και το γάλα και μόλις ζεστάνει διαλύω μέσα τη ζάχαρη. Ανακατεύω συνεχώς για να μην κολλήσει το γάλα. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνω μέσα το περιεχόμενο της κούπας με το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύω συνεχώς το περιεχόμενο με το ειδικο σύρμα μέχρι να πήξει το περιεχόμενο.

Σερβίρω σε 4 μικρά πυρεξάκια και περιμένω να κρυώσει. Μπορώ να φάω το γλυκό μου επί τόπου αφού κρυώσει ή να το αποθηκεύσω στο ψυγείο.

Καλή σας όρεξη!

20160905_221011