Αφράτα μπαστουνάκια ζύμης με βότανα και σκόρδο

Υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξηρή μαγιά σε σκόνη (16 γραμ.)
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη καστανή
6 κουταλιές της σούπας γάλα πλήρες
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κούπα νερό- ή όσο πάρει ώστε η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μας σε μία συμπαγή ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη για 1 ώρα σε ένα μεγάλο μπολ, γιατί σε μια ώρα θα τριπλασιαστεί το μέγεθός της. ξαναζυμώνω μετά την ώρα για να φύγει ο αέρας από μέσα και διαιρώ τη ζύμη μου σε μικρές μπαλίτσες (να κλείνει η κάθεμία στη χούφτα μας) και κατόπιν πλάθω σε μικρά λεπτά μπαστουνάκια και το κάθε μπαστουνάκι το ρολάρω πανω σε ένα στενόμακρο πιάτο, αφού το έχω σχηματίσει, όπου έχω απλώσει σκόρδο βιολογικό σε σκόνη, θυμάρι αποξηραμένο, βιολογική ρίγανη από το χωριό και χονδρό θαλασσινό αλάτι.
Τοποθετώ σε ταψί , όπου έχω απλώσει λαδόκολλα, το ένα σε απόσταση από το άλλο γιατί κατά το ψήσιμο διπλασιάζονται.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους διακόσιους βαθμούς, ψήνω στη μεσαία σχάρα, στο πρόγραμμα για ψωμί ( ή στον αέρα) για 12 λεπτά. Ή μέχρι να ροδίσουν.
Τα συνδυάζω με γαλοπούλα, καπνιστό κασέρι Μετσόβου, Παρμεζάνα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τσιπουράκι χωρίς γλυκάνισο. Τρώγονται και σε συνοδεία λαδερού φαγητού.
Καλή μας όρεξη!
20160922_133623 20160922_135009 20160922_135243 20160922_135323 20160922_135715