Γαλακτομπούρεκο

20140220-113121.jpg

Κρέμα ζαχαροπλαστικής(γέμιση):

4 κρόκοι αυγών βιολογικών και ένα ασπράδι αυγού
1/2 κούπα ζάχαρη
1/4 της κούπας cornstarch(στην Ελλάδα το βρίσκουμε με την ονομασία κορν φλάουρ)
(ανακατευω τα 3 πρωτα υλικά μαζί μέχρι να γίνει πηχτή κρέμα ανοιχτόχρωμη)
1,5 κούπες γάλα
4 βανίλιες (σκόνη) δηλ περίπου 1 κ γλ. βανίλια σκόνη
(τα επόμενα 2 τα ζεσταίνω στο 4 όχι παραπάνω για να μην κολλήσει το γάλα στο κατσαρολάκι και το μισό γάλα το ρίχνω σιγα σιγα στην ετοιμη κρεμα ανακατευοντας συνεχως και μετα το μειγμα ανακατευοντας συνεχως στο γαλα που περισσεψε στο κατσαρολακι που συνεχιζει να ειναι πανω στο ματι στο 4, μέχρι να πήξει,να είστε από πάνω μην καεί!
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος μόλις την αποσύρω από τη φωτιά και ανακατευω να ενσωματωθεί

χρήση φύλλων Βηρυτού- 1 πακέτο ξεπαγωμένα

200 γραμ. βούτυρο αγελάδος για το βουτύρωμα του πυρέξ και των φύλλων, 6 φύλλα κάτω και έξι φύλλα πάνω από τη γέμιση,την προσθέτω ζεστή μόλις γίνει.
Πριν το φουρνίσω το κόβω κομμάτια αλλά όχι μέχρι κάτω, βουτυρώνω και το πάνω φύλλο (όπως επίσης και μέσα στις σχισμές) και πιτσιλάω το γλυκό μου με λίγο νερό. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου σε αντιστάσεις πάνω κάτω ή μέχρι να ροδοψηθεί. Το σιρόπι το βράζω 20 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. (225 γραμ. γλυκόζη, 250 ml νερό, 250 γραμ. ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική, χυμός από 1/2 λεμόνι,στα τελευταία 10 λεπτά του βρασμού το ρίχνω σουρωμένο και το ξαφρίζω κατά τη διάρκεια του βρασμού αν χρειαστεί-βλέπε συνταγή μαρμελάδας), κατόπιν το ρίχνω πάνω στο γλυκό μου, ενώ το γλυκό έχει ήδη κρυώσει και το σιρόπι είναι ζεστό. Το γαλακτομπούρεκο το αφήνετε 1 ώρα να αποροφήσει το σιρόπι του και να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το συντηρείτε στο ψυγείο λόγω κρέμας.
Καλή σας όρεξη!
(Σύνολο χρόνου μαγειρέματος 4 ώρες,υπομονή!Αλλά το αποτέλεσμα ανταμοίβει!)

20140317-094550.jpg

20140317-094619.jpg

20140317-094658.jpg

20140317-094725.jpg

20140317-094748.jpg

20140317-094810.jpg

20140317-094841.jpg

20140317-094931.jpg

20140317-094955.jpg