Βουβάλι Κερκίνης στη γάστρα

20140308-223427.jpg
Συνταγη:
1.700 γραμ. Βουβαλισιο χτενι σε χοντρες φετες
1συσκευασια ντοματακια
2 κ σ πελτε ντοματας
1ντοματα
2 κ σ ξυδι κοκκινο
Αλατι
Πιπερι
Μπαχαρι 1 κ γλ
1 ξυλακι κανελας-μετα το μαγειρεμα το πεταμε,δεν τρωγεται, προσοχη!
1φλυτζανακι ελαιολαδο
3κρεμμυδια χοντροκομμενα
2 ολοκληρες σκελιδες σκορδο,καθαριζουμε μονο τις φλουδες του
Βαζουμε ολα τα υλικα στη γαστρα και τα ανακατευουμε και αφηνουμε το κρεας να μαριναρεται σκεπασμενο στο ψυγειο ολο το βραδυ.
Το πρωι ψηνουμε σε κλειστη γαστρα για τρεις ωρες και μιση ωρα ακομα με ανοιχτο καπακι στους 200 βαθμους κελσιου η μεχρι να μαλακωσει το κρεας.καθε τοσο γυρναμε τα κομματια να παιρνουν ομοιομορφα υγρασια απο τη σαλτσα.αν χρειαστει προσθετω 1 ποτηρακι νερο κατα το ψησιμο.
Καλη σας ορεξη!

20140310-151805.jpg