Σκορδόψωμα ατομικά

image
Πολύ μαλακά και αφράτα,υπέροχα και όσο πρέπει σκορδάτα, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη για τα 5 ψωμάκια. Η συνταγή βγήκε μόνη της,επειδή πεινούσα κ ήθελα κάτι εύκολο να το συνδυάσω με ντοματοσαλάτα και ρίγανη. Οπότε η συνταγή που θα σας πω είναι κατά προσέγγιση, 3 χούφτες αλέυρι για όλες τις χρήσεις, 1 χούφτα αλευρι ολικής άλεσης με το πίτουρο, 2-3 κουτ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα ζάχαρη, 1 φακελάκι ξηρή μαγιά, νερό όσο πάρει ώστε η ζύμη κατά το ζύμωμα μόλις να μην κολλάει στα χέρια και σκόρδο προαιρετικά 1 σκελίδα ψιλοκομμένη. Αφήνω να φουσκωσει η ζύμη για μισή ώρα,ώσου να προθερμανθεί ο φούρνος στους 200 βαθμούς κελσίου στο πρόγραμμα για ψωμί.Χαράσσω τα ψωμάκια από πάνω με ένα μαχαίρι, αλλά όχι ως κάτω ή με τον κόφτη της πίτσας πριν τα βάλω στο φούρνο.
Πλάθω ατομικά ψωμάκια και τοποθετώ σε ταψί που έχω στρώσει λαδόκολλα και ψήνω στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά στη 2η σχάρα από τις 4, μετρώντας από πάνω.
Καλή σας όρεξη με μια δροσερή ντοματοσαλάτα με ελαιόλαδο, μπαλσάμικο, ρίγανη και ένα ελαφρύ τυράκι προαιρετικά!
Απολάυστε το σπιτικό ψωμάκι σας, μέσα σε 45 λεπτά!