Σαρδέλες αχνιστές

image

image

Συνταγή για σαρδέλες αχνιστές:

α)Καθαρίζω τις σαρδέλες(1 κιλό) κάνοντας μια μικρή σχισμή κάτω από το κεφάλι με κατεύθυνση προς την κοιλιά και αφαιρώ τα εντόσθια.Κατόπιν τις ξεπλένω σε μια λεκανίτσα καλά με άφθονο νερό.
β)Σε ένα τηγάνι βάζω λίγο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και ψιλοκόβω ένα μεγάλο κρεμμύδι και 2-3 πιπερίες πράσινες, προαιρετικά προσθέτω και λίγη καυτερή πιπερία ή 2-3 σταξιές ταμπάσκο. Τα βράζω για 20′ και προσθέτω τα ψάρια μαζί με μαϊντανό, 2-3 πρέζες αλάτι θαλασσινό,1 πρέζα πιπέρι φρεσκοτριμμένο, λίγη ρίγανη για να μην πικρίσει το φαγητό και προσθέτω νερό χωρίς όμως να καλυφτούν τα ψάρια τελείως. Συνεχίζω να προσθέτω νερό ,όσπου να γίνουν τα ψάρια και να το αποροφήσσον σχεδόν όλο στο τέλος και σε 45′ βρασμού σβήνω με χυμό ενός λεμονιού.
Καλή σας όρεξη!