Ποπ κορν με πάπρικα (και σκόρδο)

Σε ένα κατσαρολάκι μικρό (stainless steel 18/10), βάζω λίγο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο να καλυφθεί ίσα ίσα ο πάτος και προσθέτω ποπ κορν αποξηραμένο μέχρι να καλυφθεί μόλις ο πάτος της κατσαρόλας και απο πάνω αλάτι κατά βούληση. Τοποθετώ πάνω από το κατσαρολάκι ένα καπάκι με διαφανές τζάμι και μια τριπούλα για να βγαίνει ο ατμός και βάζω το μάτι της κουζίνας στο 9. Αφού αρχίσουν να σπάνε τα πρώτα ποπ κορν χαμηλώνω τη θερμοκρασία του ματιού και αφού σπάσουν όλα τα απομακρύνω από το μάτι τελείως. Αν δεν εχω καπάκι με τρυπούλα για να βγαίνει ο ατμός, δεν πειράζει,απλά όταν αρχίσουν να σκάνε τα πρώτα, κλείνω το μάτι της κουζίνας τελείως και όταν σκάσουν όλα, αποσύρω το κατσαρολάκι από το μάτι της κουζίνας. Κατόπιν, και όσο είναι τα ποπ κορν μου ακόμα ζεστά, για να κολλήσει εύκολα επάνω, τα πασπαλίζω με καπνιστή πάπρικα, αν διαθέτω ή απλή. Εγώ προτιμώ τη βιολογική. (Εναλλακτικά μπορώ να προσθέσω και βιολογική σκόνη σκόρδου.)
Καλή σας όρεξη;)

20140410-203420.jpg

20140410-203445.jpg

20140410-203511.jpg

20140410-203528.jpg