Πεϊνιρλί με αλεύρι ολικής άλεσης

image

image

Η ζύμη είναι ίδια με της πίτσας( Συστατικά ζυμαριού:
400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά-δηλ 8 γραμ.)
1 φλυτζάνι γάλα-ή όσο χρειαστεί για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας-
2 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο κ όσο χρειαστεί για το άλοιμα του πυρέξ
4 πρέζες αλάτι , 1 πρέζα ζάχαρη), μόνο που χρησιμοποιώ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αλεύρι ολικής άλεσης σε αναλογία 1 προς 1.
Εναλλακτικά, για τη ζύμη χρησιμοποιώ αλέυρι που φουσκώνει μόνο του(2 ποτήρια), γάλα(αντί για νερό) όσο χρειαστεί για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια, 1 αυγό, 2 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, 1 πρέζα αλάτι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο,στη μεσαία σχάρα , σε αντιστάσεις πάνω κάτω, σε ταψί με ειδική λαδόκολλα στρωμένο, στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά ή ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου μου.
Ανοίγω με τον πλάστη μου μικρές κρεπούλες και διπλώνω τις άκρες τους ώστε να δημιουργηθεί ένα πεϊνιρλί. Αν κολλάει στον πάγκο εργασίας μου κατά τη διάρκεια του ανοίγματος,πασπαλίζω με λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις τον πάγκο μου και τη ζύμη από πάνω ώστε να μην κολλάει σε αυτήν και ο πλάστης μου.
Για τη γέμιση του πεϊνιρλί, βάζω λίγη κέτσαπ επάνω στο ζυμάρι, ώστε να μην πανιάσει και μαλακώσει, γαλοπούλα ή οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό και κατόπιν όποιο τυρί επιθυμώ,αρκεί να λιώνει εύκολα και μπορώ να βάλω μια λεπτή φέτα ντομάτας από πάνω και λίγη ρίγανη, για να μην πικρίσει.
Καλή σας όρεξη!