Πεϊνιρλί

image
image

Σε 2 φλυτζάνια αλέυρι για όλες τις χρήσεις βάζουμε 1 φακελάκι μαγιά, λίγο αλάτι, 1 αυγό, 1/2 φλυτζάνι γάλα πλήρες, 2 κουτ. σ. ελαιόλαδο και νερό όσο πάρει(περίπου 1,5 φλυτζάνι) ώστε το ζυμάρι να γίνει αφράτο και μαλακό, αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Κατόπιν, το κάνουμε μια μπαλίτσα και το αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένο με πετσέτα, μεμβράνη ή ένα πιάτο για 1 ώρα περίπου και το κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια , το κάθε κομματάκι το ξαναζυμώνουμε για να φύγει ο αέρας που έχει μέσα και  το ανοίγουμε σε στενόμακρη λωρίδα και το διπλώνουμε σαν φακελάκι για να πάρει το σχήμα του πεϊνιρλί. Από πάνω βάζουμε ότι υλικά θελουμε, κυρίως σαλάμια λιπαρά για να μην καούνε , κασέρι και ότι άλλο επιθυμούμε. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω κάτω τα ψήνουμε για 20 λεπτά με μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα, ανάλογα τη δύναμη του φούρνου του καθενός.

Καλή σας όρεξη!