Πίτσα πριν το ψήσιμο κ μετά

image image Συνταγή: 2 μεγάλα ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 συσκευασία μαγιά ξηρή 8 γραμ. 2-3 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 3/4 ποτηριού γάλα πλήρες 1 πρέζα ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι Αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό χώρο για 1 ώρα τουλάχιστον και κατόπιν αφού έχει γίνει εύπλαστη την ξαναζυμώνουμε και αν κολλάει πολύ ρίχνουμε λίγο ακόμα αλεύρι και την ανοίγουμε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί. Κατόπιν βάζουμε πάνω στη ζύμη μας κέτσαπ του εμπορίου, αλλά όχι μεγάλη ποσότητα, ώστε να μην πάρει πολύ υγρασία το ζυμάρι μας. Ρίχνουμε από πάνω γαλοπούλα, κασέρι, καπνιστό κασέρι, τυρί φέτα, σαλάμι, κρεμμύδι ψιλοκομμένο -και αν θέλουμε καραμελωμένο-, φέτες ντομάτας, ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20-30′ ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου μας στη μεσαία σχάρα με αντιστάσεις πάνω κάτω. Η πίτσα φαίνεται ότι έχει γίνει όταν πάρει λίγο χρώμα και το κάτω μέρος της πίτσας. Καλή σας όρεξη!

ΚατηγορίεςPizza