Πίτσα με λίγες θερμίδες

DSCN0955

DSCN0956

DSCN0960

DSCN0962

Συνταγή:
Ζύμη:
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ανάλογα πόσες ατομικές πίτσες επιθυμώ να κάνω.
Μαγιά ξηρή 1 φακελάκι για μισό κιλό αλέυρι, παραπάνω μαγιά όσο αυξάνω το αλεύρι.
Γάλα πλήρες, όσο χρειάζεται ώστε η ζύμη μόλις να μην κολλάει στα χέρια μας.
Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, 2 κ.σ. για μισό κιλό αλεύρι.
Επικάλυψη:
Κέτσαπ του εμπορίου, όχι πολύ για να μην πανιάσει το ζυμάρι μας, λίγη ρίγανη από πάνω και 1 πρέζα αλάτι, αν δεν μπορούμε να φάμε την πίτσα μας ανάλατη. Γαλοπούλα βραστή σε κομματάκια μεγαλούτσικα, καπνιστό κασέρι σε μεγάλα κομμάτια, κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες, πολύχρωμες πιπεριές, ντομάτα σε λεπτές φετούλες, ελιές χωρίς το κουκούτσι και ότι άλλο προτιμούμε κατά βούληση, κατά προτίμηση χαμηλό σε θερμίδες αν επιθυμούμε να φάμε την πίτσα μας για βραδινό. Τα υλικά όπως το κασέρι που έχουν τα πιο πολλά λιπαρά μπαίνουν πάνω πάνω στην πίτσα μας, ώστε να καλύψουν τα υπόλοιπα από το να ξεραθούν κατά το ψήσιμο.
Εκτέλεση:
Αφήνω το ζυμάρι της πίτσας να φουσκώσε, σκεπασμένο, για 1 ώρα τουλάχιστον πριν το ψήσιμο, και αν δε θέλω να προσθέσω και άλλο λάδι, δεν την ψήνω σε ταψί αλοιμένο με λάδι, αλλά σε λαδόκολλα διπλωμένη στα δύο, κατευθείαν πάνω στη σχάρα του φούρνου.
Για να γίνει το ζυμάρι ακόμα πιο αφράτο, αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Ψήνω την ατομική μου πίτσα στους 200 βαθμούς Κελσίου-χρησιμοποιώντας ένα κομματάκι από τη ζύμη μου-, σε αντιστάσεις πάνω κάτω, σε προθερμασμένο φούρνο, για 15 – 20 λεπτά, ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου μας.
Αν θελήσω να κάνω μια κανονική πίτσα, χρησιμοποιώντας ένα μεγαλύτερο τμήμα της ζύμης μας, ψήνω την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στην ίδια θερμοκρασία για μισή ώρα με τρία τέταρτα, ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου μας.
Καλή σας όρεξη!