Μπακαλιάρος σκορδαλιά

20140325-182034.jpg
Συνταγή:
1 κιλό μπακαλιάρος παστός/ξηρός φιλέτο (δηλ. καθαρισμένος από τα κόκκαλα), τον ξαλμυρίζουμε για μία μέρα στο ψυγείο σε μια λεκάνη, αλλάζοντας το νερό του τουλάχιστον 4 φορές. Κατόπιν και αφού έχει μαλακώσει του βγάζουμε την πέτσα και όποιο κόκκαλο έχει περισσέψει.

Κουρκούτι:
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτάκι μπύρα
1 αυγό
λίγο αλάτι
1 πρέζα πιπέρι(ανακατεύω όλα τα παραπάνω με το σύρμα που χτυπάμε τα αυγά)

σκορδαλιά με καρύδια:
Βάζω στο μούλτι τα ακόλουθα:
1,5 φλυτζάνι καρύδια καθαρισμένα
5-6 φέτες μουλιασμένο στο νερό και στυμμένο ψωμί
2 κ. σ. ξύδι
1 ποτηράκι μικρό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
λίγο αλάτι

Σε προθερμασμένο τηγάνι με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο τηγανίζω τα κομματάκια μπακαλιάρο και από τις δύο τους πλευρές, αφού τα βουτήξω πρώτα σε κουρκούτι, και μόλις ροδίσουν τα τοποθετώ σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να κρατηθούν τραγανά.
Καλή σας όρεξη και χρόνια πολλά!