Μανιτάρια στη λαδόκολλα

Συνταγή: 1) Τα άσπρα μανιτάρια με το κοτσάνι που αγοράσαμε από σούπερ μάρκετ που εμπιστευόμαστε τα καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο πανί να φύγει τυχόν χώμα, βγάζουμε το κοτσάνι που έχουν και μετά ξεφλουδίζουμε τη βάση τους. Τα τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα με τα καπάκια προς τα πάνω ώστε να μπορούμε να τα γεμίσουμε και βάζουμε μέσα 2 ειδών τυριά και λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Συνταγή 2) Ακολουθούμε τα παραπάνω βήματα και αντί για τυρί βάζουμε πουρέ πατάτας και λίγη μπεσαμέλ ή κρέμα γάλακτος από πάνω.

Συνταγή 3) Για πιο υγιηνό τρόπο μαγειρέματος πασπαλίζουμε απλά τα μανιτάρια με βότανα της αρεσκείας μας και λίγο ελαιόλαδο.

Τραγανές πατάτες στη λαδόκολλα
Καθαρίζουμε τις πατάτες(3-4) και τις ξεπλένουμε,τις κόβουμε λεπτές όπως τις τηγανιτές. Τις απλώνουμε σε ταψί, πάνω σε λαδόκολλα χωρίς να επανωτίζει η μια στην άλλη και τις πασπαλίζουμε με αλάτι, 2 πρέζες θυμάρι, 2 πρέζες ρίγανη, πιπέρι και ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε για μισή ώρα ή λιγότερο, ανάλογα τη δύναμη του φούρνου μας στους 190 βαθμούς,σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω κάτω σε αντιστάσεις και το τελευταίο δεκάλεπτο στο γκριλ από πάνω.

Καλή σας όρεξη!