Κοτόπιτα σφολιάτας με κρεμμύδι ,τυρί φέτα, γκούντα, γάλα, κάρυ, κρεμμύδι

image

image

image

Γέμιση:
Σε ένα πυρέξ με λίγο νερό και λάδι, κάρυ, λίγο αλάτι κ ψιλοκομμένο κρεμμύδι ψήνω στους 200 βαθμούς κελισίου για 20 λεπτά σε αντιστάσεις πάνω κάτω. Κατόπιν κόβω το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές κ αφού βρασω 1 μικρό ποτήρι γάλα με 2 φέτες τυρί φέτα σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνω μέσα και το περιεχόμενο του πυρέξ, βράζω για 5 λεπτά κ κατόπιν στραγγίζω από τα πολλά ζουμιά και προσθέτω 1 κ.σ. μαλακό τυρί αλοιφής και 3 φέτες γκούντα για να πέσει η θερμοκρασία της γέμισης.
Εκτέλεση:
Στους 220 βαθμούς κελισίου για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις πάνω κάτω για 400 γραμ. σφολιάτας.
Αλοίφω το πυρέξ με ελαιόλαδο, κόβω τη ζύμη στα 2 αφού την ξεπαγώσω σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα κ τοποθετώ τη μισή στη βάση του πυρέξ. Κατόπιν απλώνω τη γέμιση, την οποία την έχω στραγγίσει από τα πολλά ζουμιά και βάζω από πάνω το άλλο μισό της σφολιάτας. Κλείνω τις 2 σφολιάτες μαζί ώστε να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο και τριπώ και τα 2 φύλλα με το πιρούνι σε διάφορα σημεία ώστε να μην παραφουσκώσει και να ψηθεί σωστά.
Σερβίρω μαζί με σαλάτα εποχής, ένα κομμάτι ανά άτομο.

Καλή σας όρεξη!

Σημείωση:
Η συνταγή αυτή, επειδή είναι αρκετά βαριά για το στομάχι, λόγω σφολιάτας, προτιμάται το μεσημέρι και 3 ώρες πριν τον ύπνο τουλάχιστον.
Είναι πιο γευστική όταν είναι ζεστή.