Γλυκό μους σοκολάτας με βάση μπισκότο σοκολάτας (με ίνες σιταριού και βρώμης)

20140327-225804.jpg

20140327-225825.jpg
σε μπεν μαρί:
125 γραμμάρια κουβερτούρα 65% κακάο κομμένη σε κομματάκια ώστε να μπορούν να λιώσουν εύκολα
330 ml κρέμα γάλακτος 3,5%
και αφού λιώσουν τα παραπάνω προσθέτω:
4 πρέζες θαλασσινό αλάτι
1 κ. γλ. βανίλια φυτική υγρή
ανακατεύω μαζί:
1 ολόκληρο αυγό+1 κρόκο
3 κ. σ. ζαχαρη
και αφού ασπρίσει αρκετά το μείγμα και γίνει σαν κρεμούλα προσθέτω:
4 κ. σ. κοφτές κορν φλάουρ
και συνεχίζω να ανακατεύω με το αναδευτήρι των αυγών.
Αφού πάρουν τη μορφή κρέμας άσπρης, προσθέτω σταδιακά το ζεστό μείγμα σοκολάτας στην κρέμα με το αυγό συνεχίζοντας να ανακατευω με το αναδευτήρι με γρήγορες κινήσεις και όλο το μείγμα μετά ξανά στο κατσαρολάκι μου και στο νούμερο 2 της εστίας, δηλαδή στο πολύ χαμηλό συνεχίζω το γρήγορο ανακέτεμα μέχρι να δέσει λίγο ακόμα,αλλά όχι τελείως, γιατί αρπάζει πολύ εύκολα από κάτω.
Τρίβω στο μούλτι μπισκότα ολικής άλεσης με γευση σοκολάτας και τα τοποθετώ ανακατεμένα με λίγο βούτυρο λιωμένο ως βάση σε ένα μπολάκι. Χύνω από πάνω το σοκολατένιο υγρό, αφού το έχω τοποθετήσει σε χαμηλή θερμοκρασία πάνω στο μάτι και το έχω ανακατέψει συνεχώς μέχρι να πήξει. Αφήνω το γλυκό μου να κρυώσει στον πάγκο εργασίας μου σκεπασμένο με μια γυάλινη επιφάνεια, αφήνοντας το να αναπνέει και κατόπιν το τοποθετώ στο ψυγείο να στερεοποιηθεί σκεπασμένο με μεμβράνη αν δεν έχω καπάκι. Tο διατηρώ μόνο στο ψυγείο για 1-2 μέρες. Η συνταγή είναι για τέσσερα άτομα.
Καλή σας όρεξη!

20140328-075617.jpg