Συνταγή για σολωμό με θυμάρι και δενδρολίβανο στο φούρνο

Για 2 άτομα:

Παίρνουμε 2 φιλέτα σολωμό φρέσκο, νωπό. Τα μαρινάρουμε σε ένα μείγμα από γάλα, λάδι, 1 πρέζα θυμάρι (όχι παραπάνω), 1 πρέζα δενδρολίβανο, 1 κ γλ. μουστάρδα, σκόρδο -1 σκελίδα-, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και κατόπιν σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, τοποθετούμε τα 2 φιλέτα και ψήνουμε απο κάθε πλευρά για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά για να κρατήσει το φιλέτο μέσα τα υγρά του.

Κατόπιν, ρίχνουμε λίγο νερό στο τηγάνι μας και σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω , τοποθετούμε το τηγάνι , το οποίο είναι κατάλληλο και για ψήσιμο στο φούρνο, για μισή ώρα με έικοσι λεπτά, αναλόγως το πάχος του σολωμού. Το ιδανικό χρώμα είναι κάτι μεταξύ άσπρου και ροζ. Τότε καταλαβαίνουμε ότι το ψάρι μας είναι έτοιμο.
Εναλλακτικά μαρινάρουμε το σολωμό κατευθείαν στο πυρέξ, αν δε θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε καθόλου τηγάνι.(Σε αυτήν την περίπτωση τα ψήνουμε σε πυρέξ στους 185 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω κάτω στο φούρνο για 30 λεπτά-αν τον ψήσουμε σε ατομικά πυρέξ,αλλίως 45΄σε 1 πυρέξ οι 2 σολωμοί-,ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου μας.)
Προσοχή: Μερικοί οργανισμοί έχουν δυσανεξία στο συνδυασμό γαλακτοκομικών με ψάρι, αυτοί οι άνθρωποι να μη βαλουν σε αυτήν τη συνταγή γάλα!!

Καλή σας όρεξη;)
image
(μαρινάδα-πριν το φούρνο)
image
(ψημένο)