pop cakes, γαμπρός και νύφη

DSCN0794DSCN0795DSCN0797DSCN0798DSCN0800DSCN0806DSCN0805

Κάνουμε ένα απλό κέικ (βλέπε συνταγή: https://www.ev-cooking.gr/wp-admin/post.php?post=1475&action=edit), το οποίο το τριματίζουμε αφού ψηθεί και κρυώσει με τα χέρια μας και προσθέτουμε μέσα λιωμένη σοκολάτα και λιωμένο βούτυρο, μέχρις ότου να μπορούμε να το πλάσουμε σε μικρά μπαλάκια (βλέπε φωτογραφία). Τις μπαλίτσες τις βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για να γίνουν πιο συμπαγείς και κατόπιν βουτάμε ένα ξυλάκι από σουβλάκι σε λυωμένη κουβερτούρα και ανοίγουμε μια τρύπα μέχρι λίγο πιο κάτω από τη μέση της σοκολατένιας μπάλας μας, την οποία την ξανατοποθετούμε στο ψυγείο με το κεφάλι της μπάλας προς τα κάτω και το ξυλάκι προς τα πάνω. Μόλις κρυώσει η κουβερτούρα και σταθεροποιηθεί το ξυλάκι πάνω στο pop cake τα στηρίζουμε σε μια βάση φελιζόλ ή σε μια λαδόκολλα.

Κατόπιν ανοίγουμε με τον ειδικό πλάστη ζαχαροπλαστικής τη σπιτική μας ζαχαρόπαστα (συνήθως του εμπορίου έχουν γλυκερίνη οπότε δεν τις προτιμώ) και την τυλίγουμε γύρω από το pop cake προσπαθώντας να το καλύψουμε χωρίς να δημιουργούμε κενά για να πάρει ένα ομοιόμορφο άσπρο χρώμα. Αφού στεγνώσει η ζαχαρόπαστα βουτάμε το pop cake μας στη λιωμένη κουβερτούρα ή στα λιωμένα μας candy melts σε δύο ακριβώς απάναντι πλευρές από την πλάγια πλευρά τους μόνο και όχι ως πάνω στο ξυλάκι, ώστε να σχηματιστεί μια επίφαση ανδρικού κουμπωμένου κοστουμιού, μέσα στο οποίο μπορούμε με τη βοήθεια της λιωμένης σοκολάτας και ενός λεπτού πινέλου να ζωγραφίσουμε κουμπάκια και ένα παπιγιόν στο κέντρο του. Αφήνουμε τη σοκολάτα να στεγνώσει και τα συντηρούμε στο ψυγείο.

Για τις νύφες μας, βουτάμε τα άσπρα pop cakes στιγμιαία σε ένα φλυτζανάκι με νερό της βρύσης και κατόπιν σε ένα πιατάκι με ξεραμένο ινδοκάρυδο, αλλά όχι μέχρι πάνω στο ξυλάκι. Εκεί που ενώνεται η ζαχαρόπαστα με το ξυλάκι θα κολλήσω πάνω στη ζαχαρόπαστα στρόγγυλα ζαχαρωτά σε άσπρο ή ροζ για να σχηματιστεί το κολιέ της νύφης, με τη βοήθεια λίγου νερού ανακατεμένου με άχνη ζάχαρη ώστε να δημιουργηθεί μια κολλώδης πάστα. Αφού στεγνώσουν και οι νύφες στην επιφάνεια εργασίας μου τις αποθηκευώ και αυτές στο ψυγείο μου.

Καλή σας όρεξη!