Ψωμάκι ολικής 50% με σουσάμι και λιναρόσπορο

image
image
Συνταγή: (γρήγορη,χωρίς χρόνο για φούσκωμα-διατήρηση τυλιγμένο αφού κρυώσει για 2 μέρες εκτός ψυγείου)
400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανάμεικτο με αλεύρι ολικής άλεσης χωρίς φουσκωτικά
2 πρέζες αλάτι θαλασσινό
2 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά ξηρή (8 γραμ.)
1 πρέζα ζάχαρη (τροφή για μαγιά)
Νερό (σε θερμοκρασία δωματίου) όσο πάρει,ώστε μόλις που δε θα κολλάει το ζυμάρι στα χέρια μας κατά το ζύμωμα

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικα μαζί και ζυμώνουμε, αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο να φουσκώσει όσπου να θερμανθεί ο φούρνος μας στο πρόγραμμα για ψωμί (στους 200 βαθμούς Κελσίου, πάνω κάτω αντιστάσεις ,αν δεν έχουμε στο φούρνο μας πρόγραμμα για ψωμί) και ψήνω για 45-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου μου.
Πριν βάλω το ψωμί να ψηθεί, αλείφω ένα μικρό πυρέξ με λίγο λάδι και τοποθετώ το ζυμάρι μου, το οποίο το αλείφω με λάδι από πάνω και το πιτσιλάω με λίγο νερό και το χαράσσω με ειδικό εργαλείο από άκρη σε άκρη, αλλά δεν κόβω το ψωμί ως κάτω, μόνο μέχρι τη μέση της ζύμης. Ρίχνω από πάνω λίγο αλάτι, λιναρόσπορο και σουσάμι.
Καλή σας όρεξη!