Ψάρι διαιτητικό στη λαδόκολλα

image

Συνταγή για 2 άτομα:

Αγοράζουμε- κατά προτίμηση από ψαρά που εμπστευόμαστε- δύο φρέσκα, νωπά ψάρια (λαβράκι/τσιπούρα) και καθαρίζουμε με μαχαιράκι κοφτερό τα λέπια του ψαριόυ με τα δόντια του μαχαιριού σε φορά αντίθετη. Κατόπιν απομακρύνουμε από την σχισμή που μας άνοιξε ο χασάπης όσα περισσότερα εντόσθια μπορούμε κόκκινου σκούρου χρώματος. Για να καταλάβουμε ότι το ψάρι είναι φρέσκο, κοιτάμε αν τα βράγχια έχουν σκούρο κόκκινο χρώμα και όχι γκρι ή άλλο χρώμα και το μάτι ότι είναι καθαρό μαύρο και όχι θολό. Επίσης το σώμα του ψαριού θα πρέπει να είναι σχετικά σκληρό.

Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα και πάνω στη λαδόκολλα τοποθετούμε τα ψάρια ,τα αλατοπιπερώνουμε (κατά προτίμηση με χονδρό αλάτι θαλασσινό και βάζουμε σε κάθε ψάρι σε όλο το μήκος του μια κουτ. της σούπσς λάδι. Ψήνουμε σε αντιστάσεις σε κάθε πλευρά για είκοσι λεπτά τουλάχιστον στους 190 βαθμούς (πάνω κάτω) και κατόπιν για ένα ακόμα δεκάλεπτο βάζουμε το πρόγραμμα για γκριλ στο φούρνο μας.(οι χρόνοι ψησίματος ποικίλουν από το βάρος του ψαριού και από την ένταση του φούρνου σας, οπότε από μόνοι σας καθορίζετε τους χρόνους ψησίματος που ενδύκνυνται για κάθε συνταγή)

Το ψάρι μπορείτε να το συνοδεύσετε με μια σαλάτα της αρεσκίας σας. Αν πρόκειται βέβαια για παιδιά, και στο ψάρι και στη σαλάτα προσθέτουμε παραπάνω λάδι:) Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και μαϊντανό και λεμόνι πάνω στο φρασκοψημένο ψάρι μας.

Καλή σας όρεξη!