Σάντουιτς

image
image

Συνταγή:

Σε 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις βάζουμε 1 φακελάκι μαγιά, 2 κουτ. σ. ελαιόλαδο, 2 πρέζες αλάτι, νερό όσο πάρει για να είναι η ζύμη μαλακή, ίσα ίσα να μην κολλάει στα χέρια και αφού το ζυμώσουμε,αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για τουλάχιστον 1 ώρα σκεπασμένο με ένα πιάτο, μεμβράνη ή καθαρή πετσέτα για τουλάχιστον 1 ώρα. Κατόπιν σχηματίζω μπαλάκια ζύμης αφού ξαναζυμώσω το ζυμάρι για να φύγει ο αέρας και σχηματίζω τα ψωμάκια που θέλω, μπορώ να ρίζω επάνω σουσάμι ή διάφορους σπόρους. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω, σε ταψί με λαδόκολλα ή σε λαδομένο ταψί,τοποθετώ τα ψωμάκια μου με απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνω για 20-30 λεπτά ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου μας. Για να καταλάβουμε ότι το ψωμάκι έχει ψηθέι, το τρυπάμε στο κεντρο του και βαθιά με μία οδοντογλυφίδα και δεν πρέπει όταν τη βγάλουμε να έχει υγρασία.

Καλή σας όρεξη!