Πίτσα;)

Ζύμη:
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 2 φλυτζάνια του τσαγιού, μαγιά φρέσια ή ξερή σε φακελάκι (1 φακελάκι), 1 πρέζα αλάτι, γάλα 1 φλυτζάνι, 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο, λίγο νερό.
Υλικά για πίτσα:
Κασέρι τύπου γραβιέρας Νάξου, Μετσοβόνε ή εναλλακτικά γκούντα αν δε θέλουμε πικάντικη γεύση, γαλοπούλα, κρεμμύδι(λίγο), ντομάτα τριμένη χωρίς τα σποράκια και στραγγισμένη για τη σάλτσα, πιπεριά πράσινη, ελιές καλαμόν.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τόσα υγρά όστε το ζυμάρι να σταματήσει να κολλάει στα χέρια αλλά να μην είναι χωρίς υγρασία και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για τουλάχιστον 1 ώρα σκαπασμένο μέσα στη λεκάνη με ένα πιάτο.
Ξαναζυμώνουμε για λίγα δεύτερα το ζυμάρι και σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί με ελιόλαδο απλώνουμε το ζυμάρι μέσα με τα χέρια μας από άκρη σε άκρη,αν δυσκολευόμαστε ανοίγουμε πράτα το ζυμάρι λίγο με τα χέρια μας ή με ένα πλάστη.
κατόπιν,πάνω στο ζυμάρι ρίχνουμε τη σάλτσα, η οπόία δε θα χει πολλά υγρά για να γίνει τραγανό το ζυμάρι στο ψήσιμο και από πάνω βάζω ζαμπόν, το κασέρι και κατόπίν τα υπόλοιπα υλικά.
Σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω σε εντιστάσεις στην τρίτη σχάρα από πάνω και προτελευταία από κάτω στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά με μισή ώρα ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου μας ψήνουμε την πίτσα.
καλή σας όρεξη;)

ΚατηγορίεςPizza