Μπάμιες

image
image
Υλικά:
Μπάμιες φρέσκες(τις οποίες πρώτα πρέπει να καθαρίσουμε,αφαιρόντας το σκληρό τμήμα γύρω γύρω από το κεφάλι ξεφλουδίζοντάς το και να τις πλύνουμε με νερό) ή κατεψυγμένες
σάλτσα ντομάτα ή πελτές
2 πρέζες αλάτι,1 πρέζα πιπέρι
1 κρεμμύδι καθαρισμένο αλλά ολόκληρο, διαλύεται με το βρασμό και μετά μπορούμε να το κόψουμε πιο εύκολα
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα 2 για να δώσει άρωμα
λίγο ελαιόλαδο για το σύντομο τσιγάρισμα της μπάμιας και ακόμη λίγο, αφού γίνει το φαγητό
λίγη μαντζουράνια, αν θέλουμε να πάρουν οι μπάμιες λίγο άρωμα και γλυκιά γεύση, προσθέτουμε τη ματζουράνα προς το τέλος της βράσης
λίγη ζάχαρη
προαιρετικά μαϊντανός, προς το τέλος της βράσης
Περίπου 30′ βράσιμο στην κατσαρόλα με 1,5 ποτήρι νερό
Τις συνοδεύουμε συνήθως με τυρί φέτα και ψωμάκι.
Καλή σας όρεξη!