Άσπρη ζαχαρόπαστα

image

Ζαχαρόπαστα (λευκή):
320 γραμ. άχνη ζάχαρη
4 γραμ. φαγώσιμης ζελατίνης για ζαχαροπλαστική (όχι σκόνη)
2-3 κ.σ. σιρόπι γλυκόζης
1/2 φλυτζανάκι (του καφέ) νερό σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ. γλ. φυτική βανίλια σε υγρή μορφή
1 κ. γλ. αγελαδινό βούτυρο (προαιρετικά), αν βάλω βούτυρο έχει μικρή αντοχή η ζαχαρόπαστα και διατηρείται αυστηρά και μόνο στο ψυγείο.

Εκτέλεση συνταγής:
Βουτάω πρώτα τη ζελατίνη στο νερό για να μαλακώσει για τουλάχιστον 5 λεπτά (δε θα διαλυθεί στο νερό) και μετά βάζω το νερό και τη ζελατίνη σε ένα κατσαρολάκι στη χαμηλή θερμοκρασία (πχ στο 2 αν το μέγιστό σας είναι 9) και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να λιώσει και κατόπιν βάζω και τη γλυκόζη ανακατεύοντας, αφού έχω κλείσει εντομεταξύ το μάτι της κουζίνας. Αφού διαλυθούν στο νερό όλα, ρίχνω και τη βανίλια και ανακατεύω.

Σε μία γυάλινη λεκάνη ρίχνω την άχνη ζάχαρη και την ανωτέρω υγρή παρασκευή μου και αρχικά ανακατεύω με κουτάλι γιατί καίει ακόμα το σιρόπι. Αφού κρυώσει, ανακατεύω με τα χέρια και αφού αποχτήσει η ζαχαρόπαστα μια λεία και μαλακή υφή χωρίς όμως να κολλάει στα χέρια μας, προσθέτω και το βούτυρο και ξαναζυμώνω. Όσο το ζυμάρι συνεχίζει να κολλάει στα χέρια μου προσθέτω κι άλλη άχνη ζάχαρη. Τυλίγω την έτοιμη ζαχαρόπαστα σε λαδόκολλα ψησίματος και κατόπιν σε διαφανή μεμβράνη σφιχτά κλεισμένη και την αποθηκεύω στο ψυγείο όπου διατηρείται για τουλάχιστον μία βδομάδα.

(το βασιλικό γλάσο δε διατηρείται εκτός ψυγείου, να καταναλώνεται την ίδια μέρα)

Καλή σας όρεξη!