Ψωμάκια ολικής με βότανα, ελιές, κάπαρη, σκόρδο, φέτα

image
image
image
Συνταγή:
Υλικά:
Σε 250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις βάζουμε μισό φακελάκι ξηρή μαγιά, 1 πρέζα αλάτι, 1 κ. σ. ελαιόλαδο και όσο νερό πάρει ώστε η ζύμη να είναι αφράτη και μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.Προσθέτετε στη ζύμη σας 1-2 πρέζες βότανα αποξηραμένα πχ ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο ή 1 κ. γ. λιναρόσπορο ή ότι άλλο επιθυμείτε.
Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει σκεπασμένο σε ένα μπολ με μια πετσέτα για μία ώρα τουλάχιστον και αφού το ξαναζυμώσουμε για να φύγει ο αέρας το χωρίζουμε σε ατομίκές μερίδες τις οποίες τις φορμάρουμε σε ατομικά ψωμάκια όπως στη φωτογραφία και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ταψί με λαδόκολλα για άλλη μία ώρα επίσης σκεπασμένα. Κατόπιν τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου σε αντιστάσεις πάνω κάτω για 20 λεπτά(ο χρόνος παίζει ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου μας,για να καταλάβουμε ότι τα ψωμάκια έγιναν τα τρυπάμε με ένα μαχαιράκι στη μέση και πρέπει να βγαίνει στεγνό.)
Καλή σας όρεξη!