Κατσικάκι στη σούβλα και κοκορετσάκια

20140420-205233.jpg

20140420-205323.jpg
Συνταγή:
Για 9,5 κιλά κατσικάκι στη σούβλα(βλέπε φώτο) χρειαζόμαστε 1 λεμόνι βιολόγικό,δηλαδή όχι κερωμένο, κομμένο σε 8 κομμάτια μαζί με τη φλούδα, θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 5 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο. Ράβουμε την κοιλιά του κατσικιού με ανοξείδωτο σύρμα για να μη φύγει η γέμιση και στερεώνουμε τη σκέπη στην κοιλιά του κατσικιού (προαιρετικά), επειδή είναι το τμήμα του κατσικιού που εξέχει πιο πολύ κατά το ψήσιμο,για να μην καεί, αν η σκέπη καεί κατά το ψήσιμο την πετάμε.
Βγάζουμε τις τριχούλες από το κατσικάκι που τυχόν δεν έβγαλε ο χασάπης μας, αφού το περάσουμε στη σούβλα και κατά τη διάρκεια του ψησίματος το αλοίφουμε με ειδικό πινέλο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη.
Το κατσικάκι μας θέλει τουλάχιστον 4 ώρες σε σούβλα στην ύπαιθρο να ψηθεί -κυμαίνεται ανάλογα με την ποσότητα των κάρβουνων που έχουμε χρησιμοποιήσει-, βλέπε φώτο, και καταλαβαίνουμε ότι έγινε όταν αρχίσει το δέρμα να σκάει και να φαίνονται τα κοκκαλάκια από μέσα.
κοκορετσάκι:
σε ξύλινα μεγάλα ξύλινα σουβλάκια περνάμε τα συκωτάκια, που μας τα έχει καθαρίσει και κόψει ο χασάπης μας και από πάνω αφού έχουμε ξεπλύνει τη σκέπη την τυλίγουμε γύρω από τα συκωτάκια και τη στερεώνουμε με το καλά πλυμμένο εντεράκι από το κατσικάκι που μας έχει προμηθέψει ο χασάπης μας. Αν επιθυμούμε,βάζουμε άλλη μια στρώση σκέπη και εντεράκια από πάνω. Τα ψήνουμε αν είναι μικρού μεγέθους πάνω από τα κάρβουνα σε ειδική σχάρα με ποδαράκια -βλέπε φώτο-που δεν έχουν μεγάλη ένταση, αφού έχουμε ψήσει ήδη το κατσικάκι μας. Τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούμε για να πασπαλίσουμε τα κοκορετσάκια μας είναι αλατι, πιπέρι μαύρο, πιπέρι κόκκινο καυτερό, πιπέρι κόκκινο γλυκό, κύμινο, κόλιανδρο.
Καλή σας όρεξη!

Καλό Πάσχα σε όλους!Χρόνια πολλά!